Yarının İş Gücünü Şekillendirmek İçin Bir Araya Geliyoruz!

Actively Application

İstanbul’da Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Bilişim Teknolojileri bölümünde okuyan öğrenciler ve öğretmenler ile yürüttüğümüz Future is M(in)e! Projesi kapsamında özel sektör temsilcileri arıyoruz.

#bilişim #istihdam #gelecek #genç #idol
Invite to Project
Duration

12 hr 0 min

Document Requirement

No

Beneficiary Groups

Youth

Themes

Career Education, Personal Development

Pre Education Requirement

No

Yarının İş Gücünü Şekillendirmek İçin Bir Araya Geliyoruz!

Avrupa Birliği tarafından fonlanan Future is M(in)e! projesi Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Bilişim Teknolojileri bölümlerindeki öğrencilere hem teknik hem de sosyal becerilerini geliştirme fırsatı sunarak geleceğin iş gücünü daha nitelikli ve donanımlı kılmayı amaçlıyor. Bu proje sadece öğrencilere değil, aynı zamanda özel sektör temsilcilerine de hitap ediyor. Projenin temel hedefi öğrencilerin iş hayatına sağlam temelle hazırlanmalarına ve katılmalarına destek olmak. Bu bağlamda öğrencilerin yanı sıra özel sektör temsilcileri için bilişim sektöründe kadın erkek fırsat eşitliği ve yeni mezun gençlerle etkin çalışma konularında farkındalık atölyeleri ve eğitimler düzenleyerek, sektördeki ihtiyaçlarla örtüşen beceri setlerinin geliştirilmesine önem veriyoruz.

Özel sektör temsilcilerimizden bu proje kapsamında katılım sağlamalarını beklediğimiz faaliyetlerin listesini ve açıklamasını bulabilirsiniz:

· İstihdamda kadın erkek fırsat eşitliği eğitimi: Bu eğitim bilişim teknolojileri alanında özel sektör çalışanlarının kız çocukları ve kadınlara yönelik istihdam fırsatları konusundaki farkındalığını artırmayı amaçlıyor. Bu eğitimin 22 Temmuz haftasında çevrim içi gerçekleştirilmesi planlanıyor.

· Yeni nesille etkin çalışma atölyesi: 15 özel sektör temsilcisinin katılımı ile gerçekleşecek atölyede etkili iletişim ve farkındalık süreçleri geliştirilerek kuşaklar arasındaki uçurumun azaltılması, birlikte çalışma kolaylığı sağlanması amaçlanıyor. Bu atölye tek oturumdan oluşacak, yaklaşık 6 saat sürecek. 5 Ağustos haftasında yüz yüze gerçekleştirilmesi planlanıyor.

· Paylaşım ve değerlendirme toplantısı: 2 Eylül haftasında proje faaliyetlerinin etkilerinin ve kişisel deneyimlerin aktarıldığı çevrim içi bir buluşma olacak.

· Kapanış etkinliği: Eylül ayında okullar açıldıktan sonra gerçekleşecek etkinlikte öğrenciler proje kapsamında ürettikleri prototipleri sergileyecek ve tanıtacaklar, özel sektör temsilcileri ile network kurma fırsatı bulacaklar.

Tüm bu etkinlikler, öğrenci, öğretmen ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getirerek karşılıklı öğrenme ve iş birliği olanakları yaratmayı hedefliyor.

Geleceğin iş gücünü birlikte şekillendirmek ve sektördeki yetenek havuzunu güçlendirmek adına sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Communication Board

()