İstanbul M-2022-Türkiye Alzheimer Derneği-Koşarak Beni Evden Çıkar

Project is completed

Türkiye Alzheimer Derneği adına İstanbul Maratonunda "Koşarak Beni Evden Çıkar" projemize destek ol!

##Koşarakbenievdençıkar ##Gündüzyaşamevi ##Alzheimerhastaları ##iyilikpeşindekoş ##Alzheimerhastalarıiçinkoş

Project is completed

Thanks for your contributions.

Duration

4 hr 0 min

Document Requirement

No

Beneficiary Groups

Elderly, Disabled People

Themes

Social Services, Sustainability

Pre Education Requirement

No

İstanbul M-2022-Türkiye Alzheimer Derneği-Koşarak Beni Evden Çıkar

koşarak beni evden çıkar

Alzheimer hastalığının bakımı ÖZELDİR ve hastalar ile iletişime geçmek için özel bilgi ve eğitim gerekmektedir. Hasta bakımındaki temel hedefler mümkün olduğunca hastaları sosyal hayatın içinde tutmak ve hasta yakınlarının tükenmişliğini engellemek olmalıdır. Bu nedenle tüm dünyada Alzheimer hastalarına özel, onların keyifli ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla “Gündüz Yasam Evleri” kurulmakta ve bu mekanlarda hastalara özel bakım ve rehabilitasyon programları yürütülmektedir. Bu bakımevleri aynı zamanda hasta yakınlarının bakım konusunda danışmanlık aldığı, diğer hasta yakınları ile dayanışma kurdukları, hastaları bakım alırken bir nebze soluk aldıkları ve omuzlarındaki yükleri biraz olsun hafifleten bir yuva görevi görmektedir. 

Alzheimer hastalarına özgü rehabilitasyon çalışmalarının başında deneyimli uzman terapistler gözetiminde spor, dans, drama ve güzel sanatlar çalışmaları, zihinsel egzersizler, psiko-sosyal etkinlikler ve eğlenceler gelmektedir. Ancak Alzheimer hastaları yanlarında bir refakatçi olsa bile, kalabalık içinde gerildikleri, tanımadıkları insanların arasında kaygılandıkları ve kafaları daha çok karıştığı için toplu taşıma araçlarını kullanamamaktadır, hatta hekimleri tarafından kullanmamaları özellikle tavsiye edilmektedir. Bu nedenle, pek çok hasta kendisini Yaşamevine ulaştıracak ve gün sonunda alacak biri olmadığından ya da özel araçla ulaşım imkanına sahip olmadığından burada kendisi için hem yararlı hem de keyifli hizmetlerden yararlanamamakta, saygın ve kaliteli bir yaşam sürme imkanından mahrum kalmaktadır.

Yapılan araştırmalar ülkemizdeki Alzheimer hasta sayısının halihazırda 700.000 civarında olduğunu ve gelecekte bu sayının katlanarak artacağını göstermektedir. Hastaların ve hasta yakınlarının artan ihtiyaçlarının farkında olan Türkiye Alzheimer Derneği, hayata geçirdiği Gündüz Yaşam Evi’nde haftada 5 gün ve tamamen ücretsiz olarak verdiği hizmeti daha çok aileye sunabilmek için hastalara ulaşım servisi sağlamaya karar vermiştir. Yaşamevi personeli olup, Yaşlı ve Demans Hastası Bakımveren sertifikalı bir görevlinin de içinde seyahat ettiği bir araçla hastalar evlerinden alınarak Yaşamevine getirilecek, akşam program bittiğinde de yine aynı şekilde personel gözetiminde evlerine bırakılacaklardır. Bu hizmeti yerine getirmek için Derneğimiz tarafından ödenecek yıllık tutar hasta başına 32,640TL’dir.

Which abilities are needed in the team?
10
Fundraising

Communication Board

()