Brisa ile Sosyal Sorumlulukta Yeni Dönem: Brimiz Hepimiz İçin

11 Nisan 2022


Kurulduğundan beri sosyal sorumluluk ve toplumsal farkındalık çalışmalarına büyük önem veren, özellikle çevre ve insanlara yönelik toplumsal sürdürülebilirliği güçlendiren temalarda çalışan Brisa; "Brimiz Hepimiz İçin” gönüllülük hareketi ile daha fazla kitleye ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca yaptığı çalışmalar sayesinde birçok insana önemli donanımlar kazandırmayı da bir görev olarak görüyor. Tam bu noktada; çalışanlarının yeteneklerini ve yetkinliklerini başkaları ile paylaşabilecekleri bir platform olan AbilityPool’da kendilerine yer buluyor. Üstelik Brisa çalışanları; şirket stratejilerinden iş modellerine, hatta yatırımlarına kadar karşılaştıkları her alanda toplumsal sürdürülebilirliği ve gelişmeyi önemsiyor. Bunu yaparken de özünde 3 temel sürdürülebilirliğe odaklanıyor: Çevresel, toplumsal ve ekonomik sürdürülebilirlik. Bu üç konuyu esas alan ve Brimiz Hepimiz İçin diyerek sosyal sorumluluk çalışmalarına katılımlarını sürdüren Brisa çalışanları, şu ana kadar AbilityPool platformunda yer alan yaklaşık 200 gönüllüsüyle toplamda 3000’i geçen gönüllülük saati sonucunda 500.000 TL’den fazla katma değer yarattı. 5 ay boyunca toplamda 16 farklı sosyal sorumluluk projesinde yer alan gönüllü ekibi, bu projelerin 8 tanesini tamamladı. Şu anda ise kalan 8 projeyle etki alanını genişletmeye devam ediyor!

 

Brimiz Hepimiz İçin Diyerek Hayata Geçirilen Sosyal Sorumluluk Projeleri

Cumhuriyet Seferberliği Projesi kapsamında, oldukça geniş çapta bir etkiye sahip olan bu projeler ile birçok farklı hedef kitleye ulaşıldı.

Manavgat Köy Revonasyonu projesinde Brisa, Kordsa ve Temsa ile de ortak çalıştı; Yangından etkilenen köylerde ahırların yenilenmesini sağladı, köyü yaşama dönmek için destekledi. 

Aksaray ve Kocaeli’nde seçilen llköğretim Okulu İhtiyaçlarının Karşılanması Projesinde; Brisa gönüllüleri sıra, masa, sandalye, kütüphane montajı yaptı. Çocukların eğitime yönelik ihtiyaçlarını tamamladı.

Aksaray’da fabrika arazisinde Fidan Dikimi etkinlikleri gerçekleştirdi.

Darüşşafakalı çocukların yüzünde tebessüm olabilmek için bisiklet montajı gerçekleştirdi.

Birbirinden değerli bu sosyal sorumluluk çalışmalarının yanı sıra; Brisa gönüllü takımı, “Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar”ından olan ve çeşitli sebeplerle el veya kol kaybına uğramış çocuklara hareket özgürlüğü kazandırmak için çalışan Robotel Derneği iş birliği yaptılar. 3D teknolojilerini kullanarak robot el üreterek sahiplerine teslim etti. Bu yolculukta bir çocuğun dahi olsa, yaşamına hareket ve özgürlük katmak için çabaladılar.


Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) ile birlikte Meslek Lisesi Koçları Programında, Brisa Koçları, online mentorluğa devam ettiler ve E-Gönüllü Mentorluk Projesi kapsamında, gençlerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştılar.

Brisa’nın Devam Eden Sosyal Sorumluluk Projeleri


Okul Destek Derneği, Merkez Ekip Destek Gönüllüleri aradığında duyurunca Brisa Gönüllüleri bu çağrıya yanıt verdi ve şu anda proje yönetimi, insan kaynakları, tanıtım, kaynak geliştirme ve akademik konularda destek oluyorlar.


İngilizce dokümanların Türkçe’ye çevrilmesi konusunda Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV)’a destek olan Brisa gönüllüleri, öğretmenlere ulaşmak için İngilizce yetkinliklerini kullanıyorlar.


Daha önce gerçekleştirdikleri E-Gönüllü Mentorluk Projesi’ni şimdi Darüşşafakalı çocuklar için yeniden hayata geçiren Brisalılar, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) ile birlikte hareket ediyor.


Bunların yanında Brisa gönüllüleri, Türkiye Alzheimer Derneği’nin Bana Bir Hikaye Anlat Projesi için kamera karşısına geçiyor.


Koruncuk Vakfı’ndaki çocukların dilek ağacına astıkları istekleri yerine getirmek ve çocukların mutlu olmalarına aracı olmak istediği için bu projede de yerini alıyor.


Gönüllü ekibinden gelen öneriyle birlikte Brisa, 1.254 kilometre öteye; Bitlis’e giderek köylerdeki çocukların gülümsemesi için oyuncak topluyor. Sadece Bitlis’te değil, Kocaeli’nde de öğrencilerle buluşuyor ve bu sefer, zihinsel engelli bireylerin eğitimine destek oluyor. 


Öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerini sürdürmelerinde destek sağlamak amacıyla kurulan Brisa Mensupları Öğrenimi Destekleme Derneği (BMÖDD) faaliyetleri de Brisalı gönüllülerin sürdürülüyor. Bu desteklerle öğrenimini tamamlayan 500’ün üstünde öğrenci meslek sahibi olarak topluma katkı sunuyor.

Topluma sağladıkları olumlu katkılar için Brisa-Brimiz Hepimiz İçin gönüllü ekibine teşekkür eder, daha fazla hedef kitlenin sorununa çözüm olabilmeleri için gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerinin artarak devam etmesini dileriz.

Brisa hakkında detaylı bilgiye web sitesi üzerinden ulaşabilir, yaptıkları çalışmaları sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.